Paskirtis ir naudojimo galimybės: Plačiai naudojamas kombinuotųjų pašarų gamybai kaip baltymų šaltinis gyvulininkystės ūkiuose. Tiekiame šaltai ir karštai spaustus rapsų rupinius.
„Rapsų kruopos” – specialiai apdorotų (kaitintų) rapsų kruopos. Šie rapsai pasižymi dideliu baltymų kiekiu (apie 38 %) ir mažu riebalų kiekiu (apie 1,5 %). Jame yra apie 35 % storojoje žarnoje nesuvirškinamų baltymų, kurie labai gerai pasisavinami plonosiose žarnose. Specialiai perdirbti miltai teigiamai veikia karvių produktyvumą ir sveikatą, neslopina prieskrandžio veiklos. Tuo tarpu ne ką pigesni šalto spaudimo rapsų rupiniai, kurie dėl juose palikto pakankamai didelio riebalų kiekio neigiamai veikia prieskrandžio mikroflorą ir dėl to gali būti blogesnis stambiųjų pašarų virškinamumas, sumažėti pieno riebumas.